még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább
Menu Keresés

Túros tészta

Sósan vagy édesen? Gyerekkoromba nálunk keddenként volt a tészta nap. Ki nem álhattam sósan a túros tésztát. Igazából most se vagyok nagy tészta imádó. Viszont amióta igy készítem új értelmet nyert az életembe. Főleg, hogy büntetlenül fogyaszthatóm, mert megtaláltam a megfelelő tésztát. A Paleolit szezámos száraztészta íze és állaga pont olyan, mint a hagyományos búzalisztből készült tojásos száraztésztáknak, mégis „paleo”. Szénhidráttartalma kb 40%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáknak. A magas hidegen sajtolt szezámmag tartalmánál fogva, magas az ún. szezamin tartalma. A szezamin pedig képes fokozni a szervezet szöveteinek gamma-tokoferol szintjét, mely az E-vitamin család leghatásosabb tagja. Emellett csökkenti az omega-6 zsírsavak arakidonsavvá történő alakulását (ez az a zsírsav, melyből gyulladáskeltő hatású hormon-szerű anyagok keletkeznek és ami miatt a magas omega-6 fogyasztás olyan káros). Ezzel párhuzamban pedig növeli a dihommo-gamma-linolénsav keletkezését szervezetünkben, mely gyulladást csökkentő jó hatású hormon szerű vegyületek előanyaga. A szezamin ezen felül fokozza zsírégetést is.

Elkészítése✅

A tésztát a csomagolás szerint kifőzzük.

A szalonnát lepirítjuk. Mikor készen van ráhalmozzuk a tejfölt, túrót, szalonnát, apróra vágott lilahagymát és legvégül a reszelt sajtot.

Tésztát megtalálod a Totalvital oldalán.👌 Használd a KRISZTA500 👌kódot a kedvezményért.


Hozzávalók 3 adaghoz

  • 200 gr Paleolit szezámos tészta
  • 250 gr Túró
  • 300 gr Tejföl
  • 1 db Lilahagyma
  • 200 gr Szalonna
  • 50 gr Parmezánsajt

Címkék

Kapcsolódó termékek

Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen