még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz
Tovább
- Totalvital
- Blog
- Glutén- és tejmentes császármorzsa
Glutén- és tejmentes császármorzsa
Receptek
2023.05.12.
Gyerekkori ízek, illatok… Nekünk ezt jelenti a császármorzsa. Szerencsére a hagyományos ízvilágról nem kell nekünk, gluténmentes diétán lévőknek sem lemondanunk, hiszen a búzadarát simán helyettesíteni tudjuk rizsdarával.
Elkészítés:
- A rizslisztet elkeverjük a rizsdarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a rizsdara megszívja magát nedvességgel.
- Egy óra elteltével a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
- A tojások fehérjéjét egy csipet sóval és a citromhéj reszelékkel kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
- A margarint felolvasztjuk egy serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. A tűzhely erősségétől függően akár 30 percig is készülhet.
- A császármorzsát hagyjuk 5 percen át pihenni, majd porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.
Tálaláshoz:
- ízlés szerint porcukor
- ízlés szerint lekvár
Forrás: itsusfood
Hozzávalók 1 adaghoz
- 30 g it’s us kenyérvarázs rizsliszt
- 100 g it’s us naturbit rizsdara
- 220 g növényi ital /tej
- 1 teáskanál vanília aroma
- 3 db M-es méretű tojás
- 100 g kristálycukor
- 1,5 db citrom reszelt héja
- 50 g vaj vagy margarin
Címkék
Kapcsolódó termékek
Kosár
Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.