még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább
Menu Keresés

Glutén- és tejmentes császármorzsa

Glutén- és tejmentes császármorzsa Receptek 2023.05.12.

Gyerekkori ízek, illatok… Nekünk ezt jelenti a császármorzsa. Szerencsére a hagyományos ízvilágról nem kell nekünk, gluténmentes diétán lévőknek sem lemondanunk, hiszen a búzadarát simán helyettesíteni tudjuk rizsdarával.

Elkészítés:

  • A rizslisztet elkeverjük a rizsdarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a rizsdara megszívja magát nedvességgel.
  • Egy óra elteltével a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
  • A tojások fehérjéjét egy csipet sóval és a citromhéj reszelékkel kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
  • A margarint felolvasztjuk egy serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. A tűzhely erősségétől függően akár 30 percig is készülhet.
  • A császármorzsát hagyjuk 5 percen át pihenni, majd porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.

Tálaláshoz:

  • ízlés szerint porcukor
  • ízlés szerint lekvár

Forrás: itsusfood

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 30 g it’s us kenyérvarázs rizsliszt
  • 100 g it’s us naturbit rizsdara
  • 220 g növényi ital /tej
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 3 db M-es méretű tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 1,5 db citrom reszelt héja
  • 50 g vaj vagy margarin

Címkék

Kapcsolódó termékek

Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen