még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz
Tovább
- Totalvital
- Blog
- Gluténmentes joghurtos kemencés kenyér
Gluténmentes joghurtos kemencés kenyér
Tippek
2021.12.13.
A friss illatos kenyérnél nincs jobb. Most a NATURBIT kemencés kenyér lisztkeverékből készült kenyér receptjét mutatjuk meg.
Elkészítési idő: 130 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a vizet és jól kidolgozzuk.
Hozzáadjuk az olajat, beledolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt vaslábasba tesszük, 50°C fokon kb. egy órát kelesztjük.
Ha megkelt, tetejét olajjal lekenjük és 180°C fokos sütőben kb. 60 perc alatt megsütjük.
1 adag átlagos tápértéke
Nők | Férfiak | Gyerekek | ||
---|---|---|---|---|
Energiatartalom: | 922 kJ | * 11 % | * 8.8 % | * 12.22 % |
Energiatartalom: | 220 kcal | * 11 % | * 8.8 % | * 12.22 % |
Zsír: | 6,2 g | * 8.86 % | * 6.53 % | * 8.86 % |
- amelyből telített zsírsavak: | 0,9 g | * 4.5 % | * 3 % | * 4.5 % |
Szénhidrát: | 38,3 g | * 16.65 % | * 12.77 % | * 17.41 % |
- amelyből cukrok: | 2,8 g | * 3.11 % | * 2.33 % | * 3.29 % |
Rost: | 1,2 g | * 5 % | * 5 % | * 8 % |
Fehérje: | 1,4 g | * 3.11 % | * 2.55 % | * 5.83 % |
Só: | 1,51 g | * 25.17 % | * 25.17 % | * 37.75 % |
Hozzávalók 1 adaghoz
- 500 g NATURBIT kemencés kenyér lisztkeverék
- 30 g porélesztő
- 150 ml joghurt
- 350 ml víz
- 1 tk só
- 1 tk olaj
- 20 ml olaj a kenéshez
Kosár
Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.