még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább
Menu Keresés

Gluténmentes joghurtos kemencés kenyér

Gluténmentes joghurtos kemencés kenyér Tippek 2021.12.13.

A friss illatos kenyérnél nincs jobb. Most a NATURBIT kemencés kenyér lisztkeverékből készült kenyér receptjét mutatjuk meg.

Elkészítési idő: 130 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a vizet és jól kidolgozzuk.

Hozzáadjuk az olajat, beledolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt vaslábasba tesszük, 50°C fokon kb. egy órát kelesztjük.

Ha megkelt, tetejét olajjal lekenjük és 180°C fokos sütőben kb. 60 perc alatt megsütjük.

1 adag átlagos tápértéke

Nők Férfiak Gyerekek
Energiatartalom: 922 kJ * 11 % * 8.8 % * 12.22 %
Energiatartalom: 220 kcal * 11 % * 8.8 % * 12.22 %
Zsír: 6,2 g * 8.86 % * 6.53 % * 8.86 %
- amelyből telített zsírsavak: 0,9 g * 4.5 % * 3 % * 4.5 %
Szénhidrát: 38,3 g * 16.65 % * 12.77 % * 17.41 %
- amelyből cukrok: 2,8 g * 3.11 % * 2.33 % * 3.29 %
Rost: 1,2 g * 5 % * 5 % * 8 %
Fehérje: 1,4 g * 3.11 % * 2.55 % * 5.83 %
Só: 1,51 g * 25.17 % * 25.17 % * 37.75 %

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 500 g NATURBIT kemencés kenyér lisztkeverék
  • 30 g porélesztő
  • 150 ml joghurt
  • 350 ml víz
  • 1 tk
  • 1 tk olaj
  • 20 ml olaj a kenéshez
Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen