még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább
Menu Keresés
Kis türelmet...

Vitaking a-10000 lágyzselatin kapszula 250 db

A normál látáshoz Az A-vitamint más néven retinolként is emlegetik. Ez a termék 10000NE A-vitamint...

Részletek

-
1 db
+
Ár: 4 549 Ft 4 549 Ft
Egységár: 18 Ft / db
Összesen
4 549 Ft
Elérhetőség: Raktáron
2024.06.20., csütörtökön megkaphatja
Cikkszám 5999561256443
Márka Vitaking
Részletek

Vitaking a-10000 lágyzselatin kapszula 250 db

A normál látáshoz
Az A-vitamint más néven retinolként is emlegetik. Ez a termék 10000NE A-vitamint tartalmaz. Gyakran halljuk hámvédő vitaminként is. Előanyagaiból – az úgynevezett provitaminokból – a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a ß-karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található. Ezek a vegyületek a bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná alakulni.

Ez a vitamin (retinol formában) a sajtokban, a vajban húsokban, halakban található meg kisebb menyiségben. Nagyobb mennyiségben a tojásban körülbelül 350-600 µg A vitamin van (100g-ban), a májak, májkészítmények (100g-onként) nagyjából 1500-1600 µg A vitamint tartalmaznak.

Tehát az A-vitamin egy alapvető tápanyag, amit az állati eredetű ételekkel veszünk magunkhoz, a karotinoidok pedig a gyümölcsökben és zöldségekben találhatók meg. A karotinoidok közül sok közeli rokonságban van az A-vitaminnal.

Az A-vitamin:
Részt vesz a megfelelő vasanyagcserében.
Hozzájárul a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához.
Hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához
Hozzájárul a normál látás fenntartásához.
Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
Szerepet játszik a sejtek differenciáló­dásában (elkülönülésében).
Az A-vitamin szükségletét mikrogrammban (µg) mérik. Más jelölést is szoktak alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit). 1 NE A-vitamin egyenlő 1 µg retinollal, 6 µg ß-karotinnal, vagy 12 µg egyéb karotinnal. A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a hasznosul. Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék jelenléte, és kutatások szerint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását.

A Vitaking A vitamingazdaságos, 250 db-os kiszerelésben kapható. Összetevők : csukamáj olaj, zselatin, nedvesítőszer: glicerin, retinil-palmitát, víz, szójabab olaj.

Írd meg véleményed, tapasztalatod a termékről

Vélemény írása

Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen