még 30 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább
Menu Keresés

Gluténmentes piskóta csokiöntettel

Gluténmentes piskóta csokiöntettel Receptek 2023.05.12.

A piskótás, csokiöntetes péntekeken kifejezetten jó érzés volt iskolába járni. Még a matek és a földrajz óráknak is valahogy sokkal jobb volt a hangulata, ahogy a frissen sülő piskóta illata beszivárgott az ajtó alatt. Ez a verzió, a pihe-puha piskótával, a selymes csokiöntettel pont olyan lett, mint amilyen az emlékeinkben él. Szerintem rögtön dupla adagot készítsetek belőle.

(20×20 cm-es sütőformához)

Elkészítés:

  • A piskótához a tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá.
  • A tojások sárgájához adjuk a cukrot és keverjük habosra. Folyamatos keverés közben adjuk hozzá a vizet, majd keverjük csomómentesre a lisztkeverékkel.
  • A tojáshabot egy spatula segítségével forgassuk a sárga masszához.
  • Egy 15×15 cm-es sütőformát béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a tésztát.
  • 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre, de tűpróbával mindenképp ellenőrizzük. A kész piskótát pár percig hagyjuk a nyitott sütőben.
  • Az öntethez keverjük össze a pudingport, a kakaót, a cukrot kevés tejjel, a többi tejet forraljuk fel. A kakaós keveréket csurgassuk a forrásban lévő tejhez és folyamatosan kevergetve forraljuk fel.
  • Tálaljuk a piskótát az öntettel meglocsolva. Jó étvágyat hozzá!

Forrás: itsusfood

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 3 db M-es méretű tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 4 evőkanál it’s us miklos’ universal mix lisztkeverék
  • 1 csomag csokoládé pudingpor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 5 evőkanál cukor
  • 8 dl tej (vagy 7 dl növényi ital)

Címkék

Kapcsolódó termékek

Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen