Fűszerként hazánkban két féle fahéjjal találkozhatunk, az egyik a kínai fahéjfa (Cinnamomum cassia, C. aromaticum), a másik a drágább, ceyloni fahéjfa (Cinnamomum zeylanicum, Cinnamomum verum).A két fából származó fűszerek tulajdonságai eltérnek egymástól:illatukban, kéregdarabok vastagságában, míg a ceyloni 0,2-0,8 mm vastagságú, addig a a kínai 1-3 mm vastagságú. kumarin* tartalomban. A kínai fahéjfa kérge 0,1-0,44% kumarint tartalmaz, a ceyloniban csak nyomokban fordul elő ez a vegyület. Kumarin: olyan vegyület, mely hatással van a véralvadásra és a máj működésére. "Európában több ország élelmiszerbiztonsági hivatala maximálta az egyes élelmiszerfajták kumarintartalmát. Napi 2 g 0,3%-os kumarintartalmú Cinnamomi cassiae cortex fogyasztásával egy 60 kg-os ember éppen eléri a 0,1 mg/ttkg-os javasolt maximális bevitelt."(forrás:Gyógyszerészet, 2008. október)
Mennyiség | Kedvezmény | Termék ára | |
1 db vagy több | kevesebb mint 2 db | - | 499 Ft/db |
2 db vagy több | kevesebb mint 3 db | 1 % | 494 Ft/db |
3 db vagy több | kevesebb mint 4 db | 2 % | 489 Ft/db |
4 db vagy több | kevesebb mint 5 db | 3 % | 484 Ft/db |
5 db vagy több | kevesebb mint 6 db | 4 % | 479 Ft/db |
6 db vagy több | 5 % | 474 Ft/db |